Εκπαίδευση καθηγητών/τριών στις Πρώτες Βοήθειες (Απρίλιος 2022)

Καθημερινά όλοι μπορεί να αντιληφθούμε μικρά ή μεγάλα ατυχήματα και αιφνίδιες ασθένειες που συμβαίνουν συχνά, ιδιαίτερα στους χώρους εργασίας και κανείς δε θέλει να στέκεται αβοήθητος μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια. Οι βασικές γνώσεις Πρώτων Βοηθειών μπορεί να κάνουν τη διαφορά για έναν άνθρωπο που χρειάζεται φροντίδα μετά από έναν τραυματισμό, π.χ. αιμορραγία, έγκαυμα, ρινορραγία, κάταγμα, αλλά ακόμα και στο πλαίσιο της διαχείρισης σοβαρότερων καταστάσεων, π.χ. κρίση επιληψίας πνιγμονή από ξένο σώμα , πνιγμός στο νερό, καρδιακή προσβολή ή καρδιακή ανακοπή.
Η παρακολούθηση σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών από το Τμήμα Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με βιωματικές δραστηριότητες , (έναντι πολύ μικρού τιμήματος δωρεάς για τα αναλώσιμα υλικά ) , στο σχολείο μας βοήθησε ως εκπαιδευτικοί να νιώσουμε πιο ασφαλείς και να ενισχύσουμε σημαντικά την αυτοπεποίθησή μας στην διαχείριση ατυχημάτων τόσο στον χώρο του σχολείου για τους μαθητές μας αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Παράλληλα η διάθεση μας να σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή και να μαθαίνουμε για αυτή λειτουργεί ως θετικό πρότυπο μίμησης για τους μαθητες/τριες μας.

Οι καθηγήτριες/τές του 3ου Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής – Ραφήνας εκπαιδεύονται στις Πρώτες Βοήθειες, έτοιμες/οι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό  στο χώρο του σχολείου και όχι μόνο. Εκπαίδευση από την κυρία Μπάστα Μαρία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την οποία ευχαριστούμε θερμά, στην παροχή Πρώτων Βοηθειών σε θύμα που υπέστη κάποια κάκωση ( διάστρεμμα ή εξάρθρημα ή κάταγμα) καθώς και στην αντιμετώπιση θύματος με λυποθυμικό επεισόδιο και τη τοποθέτησή του σε θέση ανάνηψης.