Ομάδα Ρομποτικής του 3ου Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας)

Ξεκινήσαμε με την ομάδα Ρομποτικής τη δημιουργία αυτόνομου ρομπότ που θα μιλάει, θα εκτελεί φωνητικές εντολές, θα κινείται αυτόνομα στο χώρο και θα χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης της IBM!
Στις φωτογραφίες βλέπετε το σασί του ρομπότ. Η κατασκευή αυτή μας βολεύει για να δημιουργήσουμε το πρώτο πρωτότυπο.

Στη συνέχεια θα πάρει τη μορφή που θέλουμε!

Το όνομα του ρομπότ: ROBOSEK

Θα αξιοποιήσουμε το Raspberry Pi για το "μυαλό" του ROBOSEK!

 

 


 

Διδακτική επίσκεψη στο Εγκληματολογικό Μουσείο και στο Ανθρωπολογικό Μουσείο της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρωτότυπη διδακτική επίσκεψη (με μαθητές του ΕΠΑΛ Ραφήνας και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ραφήνας) στο Εγκληματολογικό Μουσείο και στο Ανθρωπολογικό Μουσείο της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

https://www.uoa.gr/to_panepistimio/moyseia/egklimatologiko/
https://www.uoa.gr/to_panepistimio/…/anthropologiko_moyseio/

 

 

 

 


 

Διδακτική επίσκεψη στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ expo

Διδακτική επίσκεψη στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ expo, στον εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου Metropolitan expo, των μαθητών του τομέα Δομικών Έργων, Δομημένου περιβάλλοντος & Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού.
Νέες τεχνολογίες, σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ενεργειακά κουφώματα, ακριβείς μέθοδοι αποτύπωσης (GPS, GNSS, scanners) και ότι αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο είναι το αντικείμενο της έκθεσης.

Βραδιά Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις 27/09/2019

Επιστήμη για όλους. Επιστήμη για ΣΕΝΑ!

 

Η Επιστήμη σας προ(σ)καλεί να γνωρίσετε από κοντά τους ερευνητές και να χαρείτε τη μαγεία της και να συμμετάσχετε ενεργά στα δρώμενα της Βραδιάς του Ερευνητή!

Το 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (#3ekrafinas) συμμετέχει στην Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις 27/09/2019.

 
Με σύνθημα «Επιστήμη για όλους. Επιστήμη για ΣΕΝΑ!» η φετινή βραδιά διοργανώνεται σε όλη την Ευρώπη και σε εννέα πόλεις της Ελλάδος: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο, και Κόρινθο, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν νωρίς το απόγευμα και απευθύνονται σε κάθε ηλικία.
Στην Αθήνα, η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254) ενώ θα προηγηθούν μικρότερες και πολύ ενδιαφέρουσες διοργανώσεις (pre-events) στα ερευνητικά κέντρα που συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές.
Και αυτή τη χρονιά ο χώρος της έρευνας σε προσκαλεί να τον ανακαλύψεις μέσα από ποικίλες και πρωτότυπες δράσεις

Έλα για μια βραδιά να ζήσεις στον ρυθμό της!

Και αυτή τη σχολική χρονιά το σχολείο μας με τη Διαστημική Ομάδα Ραφήνας συμμετείχε στην Βραδιά του Ερευνητή στο Πολυτεχνείο!