Blog

Η ανισότητα και ο μετανάστης ως τουρίστας

Εκδηλώνεται τον τελευταίο καιρό μεγάλη ανησυχία «αποκλειστικά για πρόσφυγες», λες και ο μετανάστης κινδυνεύει για την πλάκα του. Λες και πρέπει ο άλλος να έχει τρύπες από σφαίρες στην πλάτη του, για να καταλάβουμε γιατί φεύγει. Η ακαταμάχητη αλήθεια της σημερινής συνθήκης είναι πως όταν η ανισότητα είναι τόσο συντριπτική, θα έρθει η στιγμή που όσο ψηλά και αν είναι τα τείχη, ο άλλος θα θελήσει να τα περάσει και να αναζητήσει καλύτερη μοίρα

Διαβάστε περισσότερα: Η ανισότητα και ο μετανάστης ως τουρίστας

Ιδρυτής του Pirate Bay: Τα έχω παρατήσει - το ίντερνετ σήμερα είναι κατεστραμμένο

“Το ίντερνετ είναι σκατά σήμερα. Είναι κατεστραμμένο. Πιθανόν να ήταν από πάντα, αλλά σήμερα είναι χειρότερα από ποτέ”.

Η συνομιλία μου με τον Peter Sunde, έναν από τους ιδρυτές και εκπροσώπους του “The Pirate Bay”, δεν ξεκίνησε και πολύ αισιόδοξα. Υπάρχει ένας καλός λόγος γι' αυτό: Τους τελευταίους μήνες, η κουλτούρα του σύγχρονου downloading έχει δείξει βαριά σημάδια ήττας στη μάχη του ίντερνετ.

Τον τελευταίο μήνα είδαμε το Demonii να εξαφανίζεται. Ήταν ο μεγαλύτερος torrent tracker σ.1 παγκοσμίως, υπεύθυνος για περισσότερους από 50 εκατομμύρια άλλους trackers κάθε χρόνο. Ακόμα, η MPAA έκλεισε το Popcorn Time και “φίμωσε” το YIFI σ.2. Στη συνέχεια μάθαμε από τις ειδήσεις ότι η ολλανδική “Dutch Release Team” (σ.σ. κάτι σαν κολλεκτίβα που διέθετε ταινίες ελεύθερες για κατέβασμα στο διαδίκτυο), υπέγραψε μια “νομική διευθέτηση” με την ομάδα αντι-πειρατείας BREIN.

Διαβάστε περισσότερα: Ιδρυτής του Pirate Bay: Τα έχω παρατήσει - το ίντερνετ σήμερα είναι κατεστραμμένο

Το Χρήμα ως χρέος

Το Χρήμα ως Χρέος, λοιπόν, μας εξηγεί απλά, ουσιαστικά και με έναν απλοϊκό ευκολονόητο τρόπο πως λειτουργεί το μονεταριστικό σύστημα ,το πως ξεκίνησε όλη η δημιουργία του και μας ξεκαθαρίζει το πόσο δύσκολο είναι να συνεχίσει να λειτουργεί..
       "Το χρήμα είναι μια νέα μορφή δουλείας, και αυτή η άποψη υπάρχει από πολύ παλιά. Αυτό αποδεικνύεται απλά από το γεγονός ότι είναι απρόσωπο, και δεν δίνει καμία σημασία στον ανθρώπινο παράγοντα."Επίσης το Χρέος κυβέρνησης, επιχειρήσεων και των νοικοκυριών έχει φθάσει σε αστρονομικές αναλογίες.Από πού προέρχονται όλα αυτά τα χρήματα; Η απάντηση είναι ...ότι απλά δεν υπάρχουν. Σήμερα, τα χρήματα είναι χρέος. Εάν δεν υπήρχε ΟΦΕΙΛΗ δεν θα υπήρχαν χρήματα. Αν αυτό είναι αινιγματικό σε σας, δεν είστε μόνοι. Πολύ λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν, αν και όλοι επλήγησαν. Αυτό το γρήγορο και άκρως διασκεδαστικό video κινουμένων σχεδίων από τον καλλιτέχνη και videographer, Paul Grignon εξηγεί τη σημερινή μαγικά διεστραμμένη έννοια της ΟΦΕΙΛΗΣ με τέτοιο τρόπο μάλιστα που είναι εύκολο να κατανοηθεί.

Διαβάστε περισσότερα: Το Χρήμα ως χρέος

Summerhill: Το σχολείο που ονειρεύεσαι υπάρχει!

Το πρώτο πράγμα που σ' εντυπωσιάζει φτάνοντας στο Summerhill είναι ότι δεν έχει πόρτα. Απλά στρίβεις σ' ένα δρομάκι και είσαι μέσα. Ποιο ιδιωτικό σχολείο δεν έχει πόρτα, κάγκελα και φύλακες;

Διαβάστε περισσότερα: Summerhill: Το σχολείο που ονειρεύεσαι υπάρχει!

Διδάσκοντας στα χρόνια της φοβέρας

Φτάνω στο σχολείο μου 8.00. Τα κατάφερα. Είμαι στην ώρα μου. Τρέχω στο γραφείο να βρω το PC ελεύθερο για να εκτυπώσω το τεστ της 1ης ώρας. Έχει ουρά από 3 συναδέλφους. Ας κάνω κάτι άλλο ωστόσο. Βλέπω ελεύθερο φωτοτυπικό με την άκρη του ματιού μου.

Διαβάστε περισσότερα: Διδάσκοντας στα χρόνια της φοβέρας