Τελευταία νέα

Έκαναν κατάληψη λόγω κενών και τώρα τους εκδικούνται κόβοντας εκδρομές

Οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Λέσβου καταγγέλλουν την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Β. Αιγαίου γιατί τους κόβει τις εκδρομές και τους περιπάτους με σκοπό να αναπληρώσουν τα μαθήματα που έχασαν όταν έκαναν κατάληψη επειδή δεν είχαν καθηγητές!!!

Αυτή η απόφαση χαρακτηρίζεται εκδικητική για τη μαθητική κοινότητα. Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς πολλά σχολεία της Λέσβου δεν είχαν καθηγητές και προχώρησαν σε διαμαρτυρίες, ορισμένα σχολεία που είχαν πολύ μεγάλα κενά, οι μαθητές απαιτώντας να έρθουν εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους. Τα σχολεία που ήταν σε κατάληψη ούτως ή άλλως δεν έκαναν μαθήματα γιατί δεν είχαν διοριστεί καθηγητές. Με αυτή την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Β. Αιγαίου οι μαθητές θα εμπεδώσουν το φόβο και την ηττοπάθεια.

"Θυμίζουμε ότι μια σειρά σχολεία του νησιού μέσα στον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, επειδή υπήρχαν δεκάδες κενά εκπαιδευτικών αλλά και άλλα λειτουργικά προβλήματα. Κάποια από αυτά, όσα είχαν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, προχώρησαν και σε καταλήψεις. Τα σχολεία αυτά δεν έκαναν ούτως ή άλλως μάθημα, οπότε είναι τραγικό να βγαίνει σήμερα απόφαση για «αναπλήρωση μαθημάτων που δεν έγιναν λόγω καταλήψεων». Τα μαθήματα δεν έγιναν λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης να μην καλύπτει εγκαίρως τα χιλιάδες κενά που υπήρχαν- και υπάρχουν ακόμα- σε όλη τη χώρα και όχι λόγω των εύλογων κινητοποιήσεων γι’ αυτά." αναφέρει η ΕΛΜΕ

Τελευταία Νέα