Τελευταία νέα

Απαγόρευση εισόδου σε επισκέπτες στο χώρο του σχολείου

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων από 11/05/2020, δεν επιτρέπονται επισκέπτες στο χώρο της τάξης ή του σχολείου.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "The Tipping Point"

Το σχολείο μας συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "The Tipping Point" την σχολική χρονιά 2019-2020. 
 
Με την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα επαγγέλματα τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους σε ανθρώπους υποδείγματα από όλο τον κόσμο τους οποίους υπό άλλες συνθήκες δε θα συναντούσαν ποτέ στη ζωή τους.
 
Αγαπητοί γονείς, αν ενδιαφέρεστε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα, παρακαλώ να στείλετε την συγκατάθεσή σας (μέχρι 01/05/2020) με email στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Το πρόγραμμα είναι ένας συνδυασμός σύγχρονης και ασύγχρονης μορφής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.Στην ασύγχρονη μορφή του είναι βασισμένο στη Διδασκαλία με βάση τη διερεύνηση/ερώτημα (Inquiry based instruction) και στη Σύγχρονη μορφή του στη Διδασκαλία με βάση την Διάλεξη (Lecture based instruction).
 
Στη σελίδα  https://www.thetippingpoint.org.gr/  μπορείτε να βρείτε επιπλέον πληροφορίες για το εν λόγω πρόγραμμα.
 
 

Πρόγραμμα σύγχρονων μαθημάτων από 13/04/2020 έως και 24/04/2020

 

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα σε PDF μορφή (για τους μαθητές-μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Ραφήνας)!

 

Οι μαθητές-μαθήτριες του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ραφήνας
μπορούν να δουν το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Εσπερινού ΕΠΑΛ: http://epal-esp-rafin.att.sch.gr/page7.html   (θα αναρτηθεί στις 12/04/2020 το απόγευμα)

 

 

 

Το σχολείο μας στη μάχη κατά του κορωναϊού!

Το σχολείο μας  μπαίνει στην μάχη κατά του κορωναϊού με την εκτύπωση 3D εκτυπωμένων μέσων ατομικής προστασίας, με την βοήθεια και καθοδήγηση της εθελοντικής ομάδας Hellas COVID-19 3D Printing Supplies.


Με τα υλικά που έχουμε στη διάθεσή μας και τον 3D εκτυπωτή του σχολείου θα εκτυπώσουμε όσες περισσότερες μάσκες μπορούμε.

Ετοιμάζουμε τους χώρους και από Δευτέρα 06/04/2020 ξεκινάμε!

 

 

Εξ' αποστάσεως εκπαίδευση

Στη σελίδα του σχολείου μας  http://3sek-an-attik.att.sch.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=458&Itemid=1028 μπορείτε να καταβάσετε υλικό (κείμενα, ασκήσεις, δραστηριότητες, κ.α.) για κάθε μάθημα.

Η σελίδα θα ενημερώνεται συνεχώς από τους υπεύθυνους καθηγητές.

 

 

Oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

«Oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες»
 
 
 

Δημιουργία σταθμού παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Το 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας) με τους καθηγητές του ΕΠΑΛ Ραφήνας και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ραφήνας θα βοηθήσει στην δημιουργία σταθμού παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης ο οποίος θα διατεθεί στην Διαστημική Ομάδα Ραφήνας για την ανάπτυξη project με θέμα την ποιότητα του αέρα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Οι μαθητές της Διαστημικής Ομάδας Ραφήνας θα κατασκευάσουν, βήμα βήμα, τους σταθμούς παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στη συνέχεια θα τους θέσουν σε 24ωρη λειτουργία, στο σπίτι τους και στο σχολείο τους, για την μελέτη του αέρα που αναπνέουν.

Σε ειδική ημερίδα θα γίνει η παρουσίαση του project και των αποτελεσμάτων των μετρήσεων.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα εξής:

  • Arduino
  • DHT22 Digital Humidity & Temperature Sensor
  • Ublox NEO-6M GPS Module for Arduino/Raspberry
  • MG811 CO2 Sensor Module
  • MICS-6814 Air Quality CO NO2 NH3 Nitrogen Carbon Gas Sensor Module For Arduino
  • Nova PM sensor SDS011 High precision laser pm2.5 air quality detection sensor module Super dust dust sensors, digital output

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα διαστημικής εκπαίδευσης Earth from Space

Αγαπητοί/ες μαθητές/τριες
Αγαπητοί γονείς και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,

Σήμερα ξεκινάμε τα μαθήματα του προγράμματος Earth from Space στη Ραφήνα και συγκεκριμένα στο 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας). Το πρόγραμμα θα είναι μόνο για μαθητές, εκτός και έχουμε κενές θέσεις στο εργαστήριο πληροφορικής.
Όσοι μαθητές δεν έχετε τη δυνατότητα να είστε μαζί μας και όσοι εκπαιδευτικοί και γονείς ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα, μπορείτε να ενημερώνεστε για το υλικό του προγράμματος και τις δραστηριότητες που κάνουμε στην σελίδα http://robotics-edu.gr/earth-from-space/
Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που θέλουν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα στα σχολεία τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υλικό αυτό.
Οι περισσότερες δραστηριότητες είναι από την ESA, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα www.space-awareness.org και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Είμαι στη διάθεσή σας αν χρειαστείτε βοήθεια για την υλοποίηση του προγράμματος.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους!

 

http://robotics-edu.gr/earth-from-space/

 

Τελευταία Νέα