ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

Το σχολείο μας, 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας), με τους μαθητές του Τομέα Πληροφορικής και του Τομέα Δομικών Έργων του ΕΠΑΛ Ραφήνας, θα συμμετέχει πιλοτικά τη φετινή σχολική χρονιά στο πρόγραμμα «Μικρός Κοπέρνικος» και θα ασχοληθεί με την τηλεπισκόπηση οικοσυστημάτων της Ραφήνας και της ευρύτερης περιοχής που κάηκε στις 23-07-2018 από τους δορυφόρους Sentinel της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Εταιρείας.
Οι μαθητές μέσα από διαδραστικές συμμετοχές θα μπορέσουν να κατανοήσουν μέσα από δορυφορικές εικονικές παραστάσεις τις μετατροπές που υφίσταται το γύρω ζωτικό μας περιβάλλον από διαχρονικές μικρές συσσωρευμένες αλλαγές με την χρήση δεδομένων σε μεγάλες γεωγραφικές κλίμακες.

Το όλο εγχείρημα γίνεται με την συνεργασία της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών καθώς και της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ενωσης S.T.E.M. 

Πιο αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:

στο site της ένωσης

http://e3stem.edu.gr/wordpress/?p=441

και εδώ: https://www.tanea.gr/2018/09/19/greece/me-doryforous-sta-oikosystimata-tis-peloponnisou/
 
 
 

Βραδιά του Ερευνητή στο Πολυτεχνείο

Η Επιστήμη σας προ(σ)καλεί να γνωρίσετε από κοντά τους ερευνητές και να χαρείτε τη μαγεία της και να συμμετάσχετε ενεργά στα δρώμενα της Βραδιάς του Ερευνητή!

Το 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (#3ekrafinas) συμμετέχει στην Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις 28/09/2018.

Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Κτίριο Αβέρωφ, 
Πολυτεχνείο Πατησίων 
από τις 5 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

 

Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, 1.500.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι συνεπές στο ραντεβού του, για πέμπτη συνεχή χρονιά, διοργανώνοντας τη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων από τις πέντε το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

Βασικός στόχος της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ είναι η προβολή του έργου των ερευνητών και η ανάδειξη στο ευρύ κοινό της σπουδαιότητας και της καινοτομίας των επιτευγμάτων τους, του ρόλου του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου στην επιστήμη, αλλά και την προσφορά του στην κοινωνία και την ανάπτυξη της χώρας.